Viikkotunnit

Kevätkauden 2024 viikkotunnit alkavat maanantaina 8.1.2024.

 

 

Aika:

Viikkotunnit
Maanantai
17.00-20.00
Tunnin pituus 55 min
16 krt/kausi

 

Tasot:

17.00 Aloittelijat/perus
18.00 Perus/jatko
19.00 Keskitaso

 Paikka:

Snellmaninkatu 17, Kuopio
(Pilatesstudio Eija Jokela). Käynti talon päädystä sisäpihalta (ei näy kadulle)

Viikkotuntien sisältö

Tango Alegría on perustettu argentiinalaisen tangon harrastamiseen ja yhdistyksen viikkotunneilla paneudutaan argentiinalaisen tangon tanssimiseen, tekniikkaan, musiikkiin ja samalla myös hieman argentiinalaiseen tangokulttuuriin.  Tunneilla etenemme kunkin tason mukaisesti keskittyen hyvän perustekniikan hiomiseen. Tunneille osallistumiseen ei tarvita omaa paria, tunneilla toimii vapaaehtoinen parinvaihto.

 

Ohjaajat

Kema Kemppainen ja
Elina Vehviläinen

 

Viikkotunnit on jaettu kolmeen tasoryhmään:

Ensimmäinen tunti sopii tanssijoille ihan aloittelijoista alkaen. Tunti on hyvä perustekniikan kertaamiseen myös enemmän tanssineille.

Toisella tunnilla osallistujilta odotetaan perusaskeleiden ja yleisimpien liike-elementtien tuntemista. Toinen tunti on hyvä harjoittelutunti myös jo pidempään tanssineille, ja tehtävien vaikeustasoa voidaan lisätä tanssijan osaamisen mukaan. Ensimmäinen ja toinen tunti sopivat hyvin suurimmalle osalle tanssijoista.

Kolmas tunti on tarkoitettu tanssijoille, joilla on kokemusta argentiinalaisen tangon tanssimisesta ja treenaamisesta enemmän. Kolmannella tunnilla opetellaan jo haastavampia liike-elementtejä ja musiikin tulkintaa laajemmin. Tunnilla edetään nopeammin vaativampiin elementteihin, tarjoten haastetta kokeneemmillekin tanssijoille.  Kolmannelle tunnille osallistuvan tanssijan  olisi hyvä hallita omassa tanssissaan sujuvasti argentiinalaisen tangon vaativampiakin elementtejä  mm. sacadat ja boleot.

Mikäli olet epävarma sinulle sopivasta ryhmästä niin voit pyytää ohjaajilta apua ryhmän valintaan. Voit tutustua myös alla olevasta linkistä Tango Jaana Hännisen koostamaan tietopakettiin tangon oppimisen vaiheista ja eri tasoryhmien vaatimuksista.

Oppimisen iloa!


Muistilista tunnille 

  • Liukaspohjaiset kengät tai tossut, myös sukilla voi tanssia

  • Mukavat vaatteet, joissa on hyvä liikkua

  • Voit tulla ilman paria, tunneilla vapaaehtoinen parinvaihto

  • Iloinen miel