Milongat

Tango Alegría järjestää syksyn 2024 aikana neljä kertaa milongan eli argentiinalaisen tangon tanssiaiset. Ensimmäinen milonga on syyskuun puolivälissä. Ilmoitamme myöhemmin tarkemman ajan ja paikan, joten seuraa ilmoitteluamme!

Milonga

MIKÄ on milonga?

Milongaksi kutsutaan paikkaa tai tapahtumaa, jossa tanssitaan argentiinalaista tangoa. Milonga on myös musiikkityyli ja kuuluu argentiinalaiseen tangoon tangon ja valssin ohella. Tango Alegría järjestää milongan noin kerran kuukaudessa harjoituskauden aikana. Milonga on sosiaalinen tapahtuma, jossa yleensä noudatetaan niin kutsuttua tangoetikettiä.  Lisää tietoa tangoetiketistä ja tulevista milongoista voit lukea alta.

Milonga ja
tangoetiketti

Vaihe 1. Huomioi toiset

Tanssi on lähikontaktilaji, saavuthan siis puhtaana ja raikkaan. Mukavat vaatteet ja kengät tekevät tanssista entistä miellyttävämpää.

Vaihe 2. Musiikki

Milongassa musiikkikappeleet muodostavat ”tandan”. Tanda koostuu yleensä 3-4 saman musiikkilajin kappaleesta. Tangotandassa kappaleita on yleensä 4 kappaletta, kun taas valssi- ja milongatandassa 3 kappaletta. Paria ei vaihdeta kesken tandan, vaan tanda tanssitaan yleensä saman parin kanssa alusta loppuun. Tandojen välissä soitetaan tyypillisesti ”cortina” eli lyhyt pätkä muuta musiikkia merkiksi tandan loppumisesta. Cortinan aikana tanssilattialta poistutaan yhdessä tanssiparin kanssa.

Vaihe 3. Tanssiinkutsu

Argentiinalainen tango on hienovarainen laji, jossa tanssiinkutsu tapahtuu katsekontaktin eli ”miradan” avulla. Tandan alkaessa halukkaat tanssijat etsivät katseellaan mahdollista tanssiparia. Mieleisen parin kanssa katsekontaktin saatuaan tanssiinkutsu tehdään pienellä nyökkäyksellä eli ”cabeceolla”. Kutsusta voi kieltäytyä kohteliaasti kääntämällä katseensa pois. Älä ota torjuntaa henkilökohtaisesti, toinen voi olla myös väsynyt tai keskittynyt seurustelemaan.

Vaihe 4. Tanssilattialle

Viejä yleensä lähestyy seuraajaa, mutta myös seuraaja voi lähteä jo siirtymään kohti tanssilattiaa tanssikutsuun vastattuaan. Tanssilattialle siirrytään kohteliaassa järjestyksessä yleensä tanssilattian kulmista välttäen muiden parien häiritsemistä. Ennen lattialle astumista viejä hakee katsekontaktin lähestyvän viejän kanssa ja odottaa tältä lupaa tulla lattialle. Lähestyvä viejä nyökkää lattialle pyrkivälle viejälle merkin ja antaa hänelle tilaa. 

Vaihe 4. Ronda

Tanssilattialla parit tanssivat vastapäivään piirissä eli ”rondassa”. Yleisesti rondassa ei vaihdeta tanssipaikkaa vaan viejä pitää huolen siitä, että hän pysyy samojen parien välissä koko tandan ajan. Viejän on tärkeää huolehtia, että hän liikkuu lattialla siten, että koko rondan sujuva liikkuminen on mahdollista. On hyvä muistaa, että jos edessä on paljon tilaa, niin takana on luultavastikin jo ruuhka. Isossa milongassa voi olla myös useampi ronda sisäkkäin. Mikäli tanssilattialla tapahtuu törmäys, on hyvän tavan mukaista pahoitella tapahtunutta toiselle parille vähintään katsekontaktilla.

Vaihe 5. Tanssin päätös

Koko tanda tanssitaan normaalisti saman parin kanssa ja kesken tandan lopettamista pidetään yleisesti hyvin epäkohteliaana. Jos et jaksa tanssia koko tandaa niin hae paria tanssimaan vasta ensimmäisten kappaleiden jälkeen. Tandan loputtua viejä saattaa seuraajan tanssilattialta pois. 

Muista myös

Tanssiessa ei yleisesti jutella tandan aikana muuten kuin kappaleiden välissä ja tandan päättyessä. Muista myös, että milonga ei ole opetuspaikka. Anna parillesi rauha nauttia tanssimisesta juuri niin kuin hän osaa ja haluaa. Opettaminen ja treenaus on syytä jättää treenisaleille.